sunnuntai 20. tammikuuta 2013

SAIDAN YLÄ- JA ALAMÄKEÄ...

Joulukuun alussa edellisessä päivityksessä Saidan olotila oli rauhoittunut ja tilanne on ollut sitä aina tähän hetkeen saakka. Loppuviikosta huomasin pieniä muutoksia, joista ounastelin tilanteen muuttuvan. Saida alkoi vetäytyä tiettyyn nukkuma-asentoon kodinhoitohuoneen kynnykselle. Sitten alkoi levoton yöllinen uikutus. Samalla se aloitti veden juonnin ja normaalia tiheämmän virtsaamisen...

Tämä on mieltä myllertävää. Epätietoisuus siitä mikä Saidan oireet aiheuttaa, onko sillä kipuja, kuinka ahdistunut se on...

Mietimme paljon asioita; Tila voi olla jonkin fyysisen sairauden aiheuttamaa tai sitten se on psyykkistä. 

Tarkoituksena on poissulkea mahdollisia sairauksia, mm. cushingin tauti. Oireet voisivat sopia siihen...

Runsas juominen, lisääntynyt virtsaaminen, vatsan pömpötys/toisaalta laihtuminen, lisääntynyt ruokahalu/ruuan varastelu, ulosteiden suoranainen hotkiminen, läähätys, käytöshäiriöt/levottomuus yms., kompurointi, kiiman pitkittyminen, poisjääminen. Karvanlähtöä , joka on tähän taudinkuvaan kuuluvaa muine iho-oireineen, kyllä on mutta en voi sanoa, että Saidan turkki olisi mitenkään erityisen huono. 

Tämänkaltaiset Saidalla esiintyvät oireet voivat liittyä moneen muuhunkin, kuten edellissä asiaan liittyvässä päivityksessä olen maininnut; jokin harvinainen diabetesmuoto, aivo- tai muualla oleva kasvain, hormonaalinen häiriö mm.

Psyykkinen puolikin on otettu huomioon. 

Perheemme koirat elävät onnellista tasapainoista perhekoiran elämää. Ne saavat olla kanssamme lähes koko ajan, varsinkin Jukan oltua pitkään sairaslomalla,niiden ei ole tarvinnut olla yksin kotona kuin ihan minimaalisia aikoja. Lenkillä käydään päivittäin, ruoka on terveellistä, niille tarjotaan aktiviteettejä, ne saavat olla lähellämme, ne saavat rapsutuksia, silityksiä, huomiota. Niillä on seuraa myös toisistaan. Yöt ne nukkuvat omassa huoneessaan, kuten me muutkin omissamme. Sänkyyn tai meidän vanhempien makuuhuoneeseen niitä ei voida ottaa nukkumaan, sillä meidän täytyy pitää huolta ettei oteta liian suuria riskejä Jukan astman suhteen. Eli puitteet viettää onnellista koiranelämää on kaikilla koirillamme. Tiedän, että niillä on hyvä olla. 

Mutta miksi Saida oireilee...


Johtuivatpa Saidan oireet mistä tahansa, se vaikuttaa suuresti meidän kaikkien elämään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti