keskiviikko 26. lokakuuta 2016

26.10.2016 đŸ˜„

Viikko sitten sydĂ€memme murtuivat 💔 Pelko Binan vakavasta sairaudesta osoittautui todeksi. ElĂ€mĂ€mme muuttui...

Kaikki alkoi jo kuukausia sitten... 
Niinkin pienestĂ€ asiasta kuin pissaamisesta. Bina alkoi pissiĂ€ hurjan pitkĂ€n aikaa, kyyhöttÀÀ ja kyyhöttÀÀ. HeinĂ€kuussa kĂ€ytiin eka kertaa lÀÀkĂ€rissĂ€ epĂ€ilynĂ€ mĂ€rkĂ€kohtu tai pissatulehdus. Bina ultrattiin, otettiin virtsa-ja verikokeita. Ei  kumpaakaan. Se sai antibioottikuurin mahdolliseen emĂ€tintulehdukseen. Oire ei helpottanut. Otettiin taas virtsanĂ€ytettĂ€, ultrattiin, röntgenkuvattiin. EpĂ€ilyksenĂ€ mm virtsakivet. Ei viitteitĂ€. Röntgenkuvauksella kartoitettiin myös selĂ€n tilanne. Kuvat siistit niiltĂ€ osin. Bina sai kipulÀÀkkeet., Metacam. LĂ€hettiin Vetlab:in virtsanĂ€yte, josta testattiin solukarsinoomaseulonta. Tulos positiivinen 😓 Aina on olemassa virhemarginaali mutta kyllĂ€hĂ€n saatu tulos pysĂ€ytti. Bina ultrattiin uudelleen ja se katetroitiin, jolla todettiin ettei virtsakiviĂ€, edes pieniĂ€ kiteitĂ€ ole ja samalla todettiin, ettĂ€ katetri menee rakkoon ja sieltĂ€  tulee virtsa ulos. EpĂ€ilykseksi alkoi vahvistua ajatus kasvaimesta virtsaputkessa. Katetroinnilla todettiin, ettĂ€ jos siellĂ€ olisi kasvain, se ei ainakaan ole niin suuri, ettĂ€ tukkisi putken. 

Viikko sitten kĂ€vimme Almavet:ssa JyvĂ€skylĂ€ssĂ€ virtsaputken tĂ€hystyksessĂ€. TĂ€hystyksessĂ€ todettiin kasvainmuutos heti virtsaputken aukon ympĂ€rillĂ€. SieltĂ€ otettiin irtosolunĂ€ytteitĂ€. Varsinaista koealaa ei saatu otettua koska virtsaputki oli niin ahdas. IrtosolunĂ€ytteet vahvistivat pelĂ€ttyĂ€ diagnoosia 😭 Binalla on virtsaputken epiteelialueen syöpĂ€. 

SitĂ€ ei voi poistaa kirurgisesti. Sen merkittĂ€vin hoitomuoto on tulehduskipulÀÀke, meloksikaami. Bina onkin metacam:ia syönyt reilun kuukauden kun poissuljettiin muut vaihtoehdot ja epĂ€ily kasvaimesta vahvistui. Kiitos Hannalle ja PienelĂ€inklinikallemme! Nyt Binalla kĂ€ytössĂ€ Loxicam. Myös sytostaatit, kestokatetrit on kĂ€yty lĂ€pi keskustellen. Ajatuksena on kokeilla kortisonihoitoa. Sen vaikutuksista ei ole takuita mutta jos olisi pienikin mahdollisuus ettĂ€ siitĂ€ voisi olla apua, se kokeillaan. 

Kaiken tĂ€mĂ€n huolen keskellĂ€ Bina pissimistĂ€ lukuunottamatta elÀÀ ihan onnellista elĂ€mÀÀ. đŸŸđŸ’• Se syö, ulkoilee, leikkii, nukkuu hyvin ja nauttii elĂ€mĂ€stĂ€. TĂ€mĂ€ onkin nyt tĂ€rkeintĂ€ 💕
KyllĂ€ tĂ€mĂ€ voimia vaatii đŸ˜„kyyneleitĂ€ on vuodatettu mutta nyt on todella elettĂ€vĂ€ tĂ€ssĂ€ ja nyt. VĂ€lillĂ€ pakokauhu saavuttaa mutta kun luo katseen koiraan, joka voi vielĂ€ hyvin, se helpottaa. Teemme kaikkemme, jotta tuo meille niin rakas perheenjĂ€senemme saa elÀÀ onnellisen loppuelĂ€mĂ€n ja olemme valmiita jonain pĂ€ivĂ€nĂ€ luovuttamaan kun mitÀÀn ei ole tehtĂ€vissĂ€ ja Binan elĂ€mĂ€ ei enÀÀ ole elĂ€misen arvoista. Teemme sen sydĂ€met tĂ€ynnĂ€ rakkautta ja kiitollisuutta, ettĂ€ saimme elĂ€mÀÀmme jotain nĂ€in arvokasta 💝 
Olemme niin onnellisia tĂ€stĂ€ hetkestĂ€ 💞

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti